HierBenIk > Tips voor het opmaken van een kaart

Tips voor het opmaken van een kaart

Het is bij ons mogelijk om een volledig zelf ontworpen geboortekaartje kaart te maken (of uploaden) en te bestellen. Of het nu een geboortekaartje, of uitnodiging betreft maakt dan natuurlijk niet uit.

Minimale eisen:

 1. 1. Het formaat van de kaart is óf een vierkant formaat (verhouding 1:1) óf een wenskaart formaat (verhouding 2:3).
 2. 2. Bij elk ontwerp dien je rekening te houden met een afloop. Dit is het gedeelte van het ontwerp dat wegvalt bij de snij- en vouwlijnen. Bij een vierkant formaat moet het ontwerp 500x500pt zijn met een afloop van 10pt rondom en bij een wenskaart formaat moet het ontwerp 510x750pt zijn met een afloop van 15pt rondom. Let op! Bij ontwerpen met een kader om de buitenzijden van de kaart loop je bij het snijden van de kaarten het risico op een aantal mm. verschil per zijde!
  Let bij het plaatsen van items nabij de rand op de veiligheidsmarge. Deze veiligheidsmarge wordt in onze kaartenmaker aangegeven met een stippellijn om alle buitenzijde van de kaart. Alles wat binnen het vak van de stippellijnen valt, zal zeker te zien zijn na het snijden van de kaartjes. Alles wat buiten deze stippellijnen valt, kan weggesneden worden. Houdt hier dus rekening mee bij het ontwerpen van je kaartje.
 3. 3. Elke pagina van een kaart dient als losse pagina geüpload te worden.
 4. 4. Als kleursysteem moet je voor alle ontwerpen gebruik maken van RGB kleuren.
 5. 5. Je kunt alleen .png- .jpg- .svg- of .tiff-bestanden uploaden.

 

Simpel stappenplan om een volledig eigen ontwerp te uploaden:

 1. 1. Klik op Zelf ontwerpen op de homepage.
 2. 2. Maak een keuze voor de gewenste kaart
 3. 3. Verwijder de voorbeeldtekst en het pijltje. Klik hiervoor 1x op de tekst en vervolgens op het rode kruisje rechtsboven van het tekstvak.
 4. 4. Klik rechts in het opmaakmenu achtereenvolgend op “Afbeeldingen en versieringen”, “Upload een eigen afbeelding” en navigeer naar de locatie van jou ontwerp.
 5. 5. Klik op “Uploaden”. Je ontwerp verschijnt linksboven op de kaart.
 6. 6. Klik op het toegevoegde ontwerp en vervolgens op 'uitvullen' in het opmaakmenu. De volledige pagina van de kaart wordt gevuld. Eventuele clip-arts kun je op dezelfde manier uploaden.
 7. 7. Herhaal bovenstaande stappen voor de andere zijden van de kaart.
 8. 8. Onder “Afbeeldingen en versieringen” in het opmaakmenu kun je clip-arts uit onze clip-arts bibliotheek toevoegen
 9. 9. Onder “Tekst” in het opmaakmenu kun je tekst toevoegen op je kaart.
 10. 10. via het “Diskette logo / pslaan” in balk boven de kaart kun je je ontwerp opslaan. Als je nog geen account hebt aangemaakt kan dit nog niet. Je ontwerp zal tijdens het aanmaken van een account bewaard blijven.
 11. 11. Als je de kaart direct wil bestellen klik je op “Voorbeeld bekijken” rechts onderin en volg je de volgende stappen.

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

 

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: