Dit zijn de feestjes en vieringen die plaatsvinden voordat een kindje wordt geboren

Dé aankondiging: Dit is vaak een kleine samenkomst tussen de aanstaande ouders en de toekomstige opa's en oma's.

Babyshower: Een babyshower is een feest ter ere van de aanstaande geboorte van een baby. Familieleden en vrienden komen samen om de aanstaande moeder te vieren, cadeautjes te geven en spelletjes te spelen.

Gender reveal party: Bij een gender reveal party onthullen ouders of familieleden het geslacht van de baby aan vrienden en familie. Dit kan op verschillende creatieve manieren gebeuren, zoals het doorsnijden van een taart met roze of blauwe vulling, of het openen van een doos met gekleurde ballonnen.

Baby sprinkle: Een baby sprinkle is een meer ingetogen versie van een babyshower, vaak gehouden voor een tweede of volgende kind. Het is een viering waarbij vrienden en familie kleine cadeautjes en goede wensen voor de aanstaande baby geven.

Pre-baby fotoshoot: Sommige ouders kiezen ervoor om een professionele fotoshoot te doen voordat de baby wordt geboren, om de zwangerschap en de aanstaande komst van de baby te documenteren.

Laatste trimester feestje: Aan het einde van de zwangerschap kunnen ouders ervoor kiezen om een laatste trimester feestje te houden om de laatste loodjes van de zwangerschap te vieren en vrienden en familie bij elkaar te brengen voordat de baby wordt geboren.

Nesteldrang feestje: Sommige aanstaande ouders houden een nesteldrang feestje waarbij vrienden en familie helpen met het klaarmaken van de babykamer, het in elkaar zetten van meubels en het organiseren van babybenodigdheden.

Deze vieringen bieden aanstaande ouders de gelegenheid om de komst van hun baby te vieren en te delen met dierbaren.