home > Het antwoord op veelgestelde vragen

Het antwoord op veelgestelde vragen

Het ontwerpen van je kaart

Ik weet niet of het een jongetje of een meisje wordt?  
Dat maakt niet uit. Als je namelijk een persoonlijk account aanmaakt kun je verschillende kaartjes aanpassen en opslaan. Dus als je kindje geboren wordt, kun je op dat moment bepalen welk kaartje je daadwerkelijk wilt bestellen.
Hoe bepaal ik de kleuren van een kaartje?  
De kleuren van je beeldscherm geven slechts een indicatie van de kleur van het kaartje. Om zeker te zijn van de kleuren van je kaartje raden wij aan om een proefdruk te bestellen. Je krijgt dan een echt kaartje, precies zoals het kaartje eruit kom te zien als je het straks gaat bestellen.
Ik heb een leuk kaartje gezien, maar ik wil nog iets aan het ontwerp veranderen. Dat lukt mij echter niet met de applicatie. Wat moet ik doen?  
Het kan zijn dat je nog een kleine aanpassing in het basisontwerp van een kaartje wilt aanbrengen. Dat is natuurlijk altijd mogelijk. Stuur ons even een mailtje (info@hierbenik.nl) en geef aan om welk kaartje het gaat en wat je nog veranderd wilt hebben. We gaan dan voor je aan de slag.
Kan ik ook andere lettertypes kiezen?  
Je kunt een keuze maken uit de lettertypes die op de site geboden worden. Het is helaas niet mogelijk om andere lettertypes, die niet in onze applicatie staan, te gebruiken.
Ik heb zelf een leuke (clip-art) afbeelding gevonden. Kan ik die gebruiken?  
Je kunt eigen (gevonden) afbeeldingen uploaden bij het onderdeel ‘afbeelding’ in de applicatie en plaatsen in je kaartje. Let er altijd wel even goed op dat je de afbeelding ook mag gebruiken. HierBenIk is namelijk niet aansprakelijk als er een afbeelding gebruikt wordt waar andere mensen wellicht de rechten van bezitten. Dat risico is voor de gebruiker zelf. De afbeeldingen in onze bibliotheek zijn allemaal afgestemd met de ontwerpers ervan en kun je zonder problemen gebruiken.
Welk papiersoort moet ik kiezen?  
Je kunt kiezen uit 5 verschillende papiersoorten. Alles over onze papiersoorten en over welk papiersoort bij welk kaartje past, vindt je hier

Bestellen

Tot hoe laat kan ik mijn kaartjes bestellen?  
Alle kaartjes die je voor 18.00 uur bestelt, worden dezelfde dag nog gedrukt en verstuurd. Je ontvangt je kaartjes de volgende dag. In het weekend worden er geen kaartjes gedrukt. Je bestelling wordt dan op maandag verstuurd.
Ik woon in het buitenland. Kan ik dan ook bij HierBenIk bestellen?  
Ja, dat kan uiteraard. Er worden dan alleen extra verzendkosten in rekening gebracht.
Wat kost een proefdruk?  
De eerste proefdruk ontvang je voor de speciale actieprijs van €1,-. Daarna betaal je de normale kaartprijs. Voor proefdrukken geldt dat de verzending gratis is!

Verzending en levering

Wat zijn de verzendkosten?  
Woon je in Nederland of België? Dan is de verzending bij bestellingen vanaf €25,00 euro helemaal gratis. Ook voor proefdrukken worden geen verzendkosten in rekening gebracht. Voor bestellingen tot €25,00 rekenen wij €1,95 verzendkosten.
Wil je de bestelling buiten Nederland of België laten bezorgen, dan rekenen wij extra verzendkosten. Deze kosten zijn afhankelijk van het bezorgadres.
Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd  
Voor al onze pakketbestellingen geldt: elke werkdag vóór 18.00 uur besteld = dezelfde dag nog gedrukt en verzonden. Normaal gesproken wordt op de eerstvolgende werkdag je bestelling bezorgd. Bestellingen op zondag worden dus ook op maandag bezorgd! Tijdens het bestellen heb je de mogelijkheid zelf de verzenddatum van je bestelling te kiezen. Proefdrukken gaan per reguliere post en worden dus door de postbezorger bij je bezorgd. Alle proefdrukken die voor 15.00 uur besteld zijn, worden dezelfde dag nog gedrukt en verzonden*. *Woon je in België, dan lees dan hier meer over levertijden.
Mijn kaartjes zijn niet op tijd geleverd, wat nu?  
Voor de verzending maken wij gebruik van PostNL. Als je je kaartjes op tijd besteld hebt, maar niet binnen de verwachte levertijd hebt ontvangen, laat dit ons direct weten via het contactformulier of bel ons even via telefoonnummer (085) 743 07 52. Wij gaan dan gelijk achter je pakketje aan om ervoor te zorgen dat je het alsnog zo snel mogelijk in huis hebt.
Kan ik mijn bestelling retour sturen?  
Alle bestellingen op HierBenIk zijn maatwerk, elk besteld kaartje wordt speciaal voor jou gedrukt. Het herroepingsrecht is daarom niet van toepassing op onze bestellingen, je kunt je bestelling niet retour sturen. HierBenIk garandeert echter een 100% klanttevredenheid op al haar diensten. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij als klant tevreden bent. Bekijk meer informatie over onze garantie.
Ik woon in België. Gelden daar speciale levertijden voor?  
Wanneer je in België woont, gelden er voor het verzenden van je proefdruk en kleine bestellingen net iets andere levertijden.
Proefbestellingen en bestellingen met minder dan 20 kaartjes
Kom je uit België en doe je een kleine bestelling onder de 20 kaartjes of bestel je een proefdruk? Dan wordt de bestelling binnen 5 werkdagen geleverd. Wanneer je de bestelling vóór 15.00 uur doet, worden de geboortekaartjes dezelfde dag nog gedrukt en aan PostNL geleverd. PostNL levert de bestelling over aan bpost, die de kaartjes binnen 5 werkdagen bij jou aflevert. Wij kunnen de snelheid van het leverproces helaas niet beïnvloeden.
Bestellingen met meer dan 20 kaartjes
Klanten uit België die een bestelling van meer dan 20 kaartjes doen, kunnen hun geboortekaartjes binnen 1 werkdag verwachten. Geboortekaartjes die vóór 18.00 uur besteld worden, worden dezelfde dag nog gedrukt en verzonden. Dit houdt in dat wij jouw geboortekaartjes aan de pakketdienst van PostNL leveren. In Belgie wordt dit overgedragen aan bpost. Normaal gesproken heb je het pakket met geboortekaartjes de volgende werkdag al in huis.

Enveloppen

Kan ik de enveloppen vooraf bestellen?  
Ja hoor, je kunt de enveloppen hier alvast bestellen. Je betaald geen extra kosten.
Welke enveloppen zitten er bij de kaartjes?  
Je kunt voor de enveloppen kiezen uit een 20 verschillende kleuren. Wit, crème, lichtgrijs, oranje, koraalrood, appeltjesgroen, lichtroze, knalroze, lichtblauw, koningsblauw, donkerblauw, kraft, paars, lavendel, parelmoer, metallic goud en zilver. Het is geen verplichting om enveloppen bij je kaartjes te bestellen, maar wel erg handig natuurlijk. Wil je een andere kleur enveloppen dan de standaard kleuren, dan kan dat uiteraard. Neem daarvoor even contact met ons op via het contactformulier, dan komt het prima in orde. Houd er wel rekening mee dat afwijkende wensen en kleuren vaak wel iets duurder zijn. Uiteraard informeren we je hierover vooraf.

Postzegels

Zijn postzegels bij de bestelling inbegrepen?  
Nee, die zijn niet inbegrepen. Je kunt bij het postkantoor speciale geboortezegels kopen. Deze hebben dezelfde prijs als een gewone postzegel maar zijn speciaal voor geboortekaartjes ontworpen.
Hoeveel postzegels moeten er op mijn kaartje?  
Voor deze vraag verwijzen we je door naar de website van PostNL: hier kun je precies zien hoeveel postzegels op je envelop moeten - dit is namelijk afhankelijk van het gewicht. Voor geboortekaartjes is dit eigenlijk altijd 1 zegel, tenzij je extra post toevoegt in de envelop.

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: