Kies uit mooie papiersoorten

Bij HierBenIk kunnen we geboortekaartjes drukken op verschillende papiersoorten. Elke soort heeft zijn eigen karakter. Stuk voor stuk zijn dit papiersoorten van goede kwaliteit met een FSC keurmerk.
 

TIP: bestel een proefdruk van je geboortekaartje en ontvang tevens samples van alle papiersoorten

 

- Coated karton

Kies je voor de papiersoort 'coated karton', dan ga je voor stevig glad karton met een eenzijdige afwerking met een silk toplaag. Deze papiersoort kan zowel gekozen worden bij een foliedruk kaart en een kaart zonder foliedruk
Dit is 300 grams papier.

- Fotopapier

Kies je voor de papiersoort 'fotokaart', dan ga je voor stevig karton met een eenzijdige hoogglansafwerking. Dit betekent dat bij een enkel kaartje de voorkant meer glans heeft en de achterkant niet en bij een dubbel kaartje de voor- en achterkant van je kaartje meer glans hebben, maar de binnenkant niet. Bestel je een geboortekaartje met grote foto op de voorkant, dan is dit een papiersoort die je goed kunt kiezen.
Dit is 300 grams papier.

- Zijdeglans

Kies voor zijdeglans als je iets gladder, stevig papier wilt. Je geboortekaartjes hebben dan een iets gladder oppervlak.
Dit is 300 grams papier en een klein beetje off-white (net niet helemaal wit).

- Natuurkarton (toeslag)

Natuurkarton is duidelijk, stevig papier met een matte uitstraling. De meeste ouders kiezen voor deze papiersoort. De kleuren komen goed over.
Dit is 340 grams papier en helemaal wit.

- Oud-Hollands (toeslag)

Dit papier is off-white (net niet helemaal wit) en heeft structuur. Rustige en klassieke kaartjes kunnen extra dimensie krijgen met een oud-Hollandse look. Vroeger werd dit papier gebruikt voor traditionele kaartjes. Deze papiersoort is ook extra kostbaar, daarom rekenen wij een toeslag per kaartje.
Let op: Deze papiersoort heeft als kenmerk dat het inkt meer absobeert dan veel andere papiersoorten, waardoor ontwerpen met grote kleurvlakken kleurverschil kunnen bevatten. Ook is het door de structuur in het papier gevoeliger voor zichtbare strepen van de printwielen en zichtbare scheurtjes in de vouwrand indien deze gekleurd is. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen.
Dit is 300 grams papier.

- Duurzam Eco papier (toeslag)

Dit is gerecycled papier (20% katoen en 80% gerecyclede vezels). Het papier heeft een geel/bruine kleur met zichtbare vezels. Het papier is ondanks de vezels niet ruw en heeft ook geen voelbare structuur. Omdat het papier gerecycled is, kan er per bestelling een klein verschil zijn in het papier. Dit is 300 grams papier.

- Parelmoer (toeslag)

Ga je voor een kaartje met goud-look of wil je het geboortekaartje er extra chic uit laten zien? Dan is de papiersoort parelmoer echt wat voor jou. Deze stevige papiersoort heeft een parelmoere glinstering in het papier. Op donkere kleuren zal de glittering minder opvallen. Het is wel een papiersoort waar we een toeslag voor rekenen. 
Dit is 300 grams papier.


Papiersoorten voor kaartjes met foliedruk

 

- Coated karton: Glad en stevig.

Dit is onze populairste papiersoort voor foliekaarten. Dit is 300 grams papier.

Het betreft een gladde, stevige papiersoort met een silk toplaag aan beide zijden van je kaartje en is 300 grams papier.

- Linnen: Papier met structuur en extra stevig (toeslag).

Dit is een stevige papiersoort met structuur erin van 350 grams papier.

Dit papier is vooral geschikt voor 'witte' kaarten en niet geschikt voor volle kleurvlakken zoals een donkere achtergrond. Dit kan een strepig resultaat tot gevolg hebben wat we helaas niet kunnen voorkomen.

- Soft Touch: fluweelzacht papier (toeslag).

Soft touch papier is een mat gelamineerd papiersoort met een fluweelzachte coating. Hierdoor wordt het kaartje extra chique en voelt het lekker zacht aan. Dit is 300 grams papier.

 


Goed om te weten:

  • - Voor onze luxe papiersoorten rekenen we een kleine toeslag per kaart. Dit varieert van € 0,10 voor een klein enkel geboortekaartje tot € 0,40 voor een grote, dubbele kaart. In de prijscalculator op de pagina van jouw favoriete kaartje kun je de totaalprijs voor jouw kaartjes uitrekenen.
  • - bij bestelling van je 1e proefdruk ontvang je een setje met de mogelijke papiersoorten
  • - kun je geen goede keuze maken? Neem contact met ons op voor een passend advies

Duurzaamheid:

Al onze kaarten worden gedrukt op FSC-gecertificeerd papier. Verder gebruiken we digitale drukpersen. Omdat we op afroep precies datgene produceren wat de klant via onze website bestelt, ontstaat nergens in het hele bestel- en leverproces onnodig afval. Het drukproces maakt gebruik van voor de mens volstrekt onschadelijke - dus 100% niet giftige - ‘droge inkt’ (toner), waarbij tijdens het drukproces bovendien niets verloren gaat. Het drukproces maakt geen gebruik van alcohol, oplosmiddelen, ontvlambare materialen of andere chemische stoffen die belastend voor het milieu en voor de mens kunnen zijn.