home > Geboortekaartjes maken

Geboortekaartje ontwerpen

Ben je op zoek naar een uniek en persoonlijk geboortekaartje? Ontwerp dan zelf je eigen geboortekaartje! Kies hieronder jouw favoriete formaat en je kunt direct beginnen met ontwerpen. Niet zo creatief of kun je nog wat inspiratie gebruiken? Geen probleem, onze editor staat boordevol leuke clipart, afbeeldingen en patronen die je kunt gebruiken om je geboortekaartje mee te versieren. Bekijk alle prijzen en formaten hier. Veel plezier met ontwerpen!

Kies het formaat van het kaartje dat je zelf wilt maken.

vierkant geboortekaartje maken
staand geboortekaartje maken
liggend geboortekaartje maken
vierkant geboortekaartje ontwerpen
staand geboortekaartje ontwerpen
liggend geboortekaartje ontwerpen

7 tips voor een geboortekaartje maken

Iedereen kan zelf een geboortekaartje maken! Elk kaartje is met de editor gemakkelijk aan te passen. Kies een kaartje uit onze collectie en probeer maar eens. Je staat versteld van jezelf!

1Kies uit formaten van geboortekaartjes  
Weet je niet welk formaat je moet kiezen? Voor een traditioneel geboortekaartje is de vierkante dubbele kaart het meest gebruikelijk. Een staande kaart biedt meer ruimte voor bijvoorbeeld een fotocollage of typografie. Een klein enkel kaartje is heel geschikt als kraamborrelkaartje, omdat je die zo in de envelop bij de geboortekaartjes schuift. Natuurlijk is het vooral heel belangrijk dat je een formaat kiest dat je zelf mooi vindt.
2Achtergrond kiezen  
In de editor kies je zelf gemakkelijk een achtergrond kleur of één van onze vele patronen met hartjes, sterretjes of zelfs confetti. Wist je dat je ook zelf een kleur kan toevoegen?
3Geboortetekst schrijven 
Voeg de tekst toe en kies jullie favoriete lettertype en kleur. De naam van jullie kindje, het geboortegedichtje of tekstje kun je zo helemaal naar wens maken. De leukste geboortetekstjes vind je hier!
4Afbeeldingen toevoegen 
In de kaartjes editor vind je bij 'Afbeelding en versieringen' o.a. afbeeldingen van bloemen, maar ook dieren, geboorte icoontjes en nog veel meer!
5Clipart toevoegen 
De icoontjes uit de clipart zijn allemaal om te kleuren in de editor en kun je dus geheel stijlen volgens jullie ontwerp.
6Uitlijnen met het hulpraster 
Met het hulpraster boven aan het kaartje kun je jullie teksten en afbeeldingen rechtzetten. Let op: het raster is niet zichtbaar achter afbeeldingen. Je kunt het hulpraster weer tevoorschijn halen door de afbeelding tijdelijk transparant te maken. Vergeet deze niet weer terug te zetten naar 0%
7Babyfoto toevoegen 
De liefste foto van jullie zoon of dochter voeg je gemakkelijk toe in de editor. Bij de afbeeldingen en clipart kun je fotokaders en lijsten vinden om de foto nog mooier te maken. Een zwart-wit foto oogt al snel professioneel en is een goede optie voor wanneer de kleuren van je foto niet goed uitkomen. Je kunt natuurlijk ook voor een professionele fotoshoot gaan, maar met leuke attributen kom je zelf al een heel eind. Bij een meisje kun je kiezen voor een schattig strikje of haarbandje en bij een jongetje een lief mutsje. Een foto met het gezin, een broertje of zusje maakt het kaartje nog persoonlijker!
8Proefdruk bestellen 
Een geboortekaartje maken kan best pittig zijn. Bestel daarom een proefdruk om thuis op je gemak je ontwerp te bekijken. Zo kun je zien hoe jouw afbeeldingen of kleuren er in het echt uit komen te zien.

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: