HierBenIk > Geboortekaartjes maken

Geboortekaartje ontwerpen

Wil je een uniek geboortekaartje? Ontwerp dan zelf je geboortekaartje! In onze editor vind je leuke afbeeldingen en patronen om je geboortekaartje mee te versieren. Bekijk alle prijzen en formaten hier. Veel plezier met ontwerpen!

Kies je kaartje en begin direct:

vierkant geboortekaartje maken
staand geboortekaartje maken
liggend geboortekaartje maken
vierkant geboortekaartje ontwerpen
staand geboortekaartje ontwerpen
enkel langwerpig geboortekaartje ontwerpen
liggend geboortekaartje ontwerpen
Alle geboortekaartjes

Maak je geboortekaartje compleet

Heb je een uniek geboortekaartje maken? Met de door jou gekozen kleur envelop en een bijzondere sluitzegel wordt je zelf ontworpen geboortekaartje nog leuker!! Maak het voor jezelf makkelijk door na het maken van een geboortekaartje ook alvast alle adressen te uploaden. Zo kan je na je bevalling met 1 druk op de knop al je vrienden en familie via ons een kaartje sturen.

enveloppen
sluitstickers
rechtstreeks verzenden

7 tips voor een geboortekaartje maken

Iedereen kan zelf een geboortekaartje maken! Elk kaartje is met de editor gemakkelijk aan te passen. Kies een kaartje uit onze collectie en probeer maar eens. Je staat versteld van jezelf!

 1. 1. Kies uit formaten van geboortekaartjes
  Weet je niet welk formaat je moet kiezen? Voor een traditioneel geboortekaartje is de vierkante dubbele kaart het meest gebruikelijk. Een staande kaart biedt meer ruimte voor bijvoorbeeld een fotocollage of typografie. Een klein enkel kaartje is heel geschikt als kraamborrelkaartje, omdat je die zo in de envelop bij de geboortekaartjes schuift. Natuurlijk is het vooral heel belangrijk dat je bij het ontwerpen van een geboortekaartje een formaat kiest dat je zelf mooi vindt.

  Kies je formaat: vierkant dubbel | vierkant enkelstaand dubbelstaand enkelliggend dubbel | liggend enkel | langwerpig enkel.
 2. 2. Achtergrond geboortekaartje kiezen
  In de editor kies je zelf gemakkelijk een achtergrond kleur of één van onze vele patronen met hartjes, sterretjes of zelfs confetti. Wist je dat je ook zelf een kleur kan toevoegen?
 3. 3. Afbeeldingen toevoegen
  In de kaartjes-editor vind je allemaal leuke afbeeldingen en clip-art om te gebruiken. Afbeeldingen van bloemen, maar ook dieren, geboorte icoontjes en nog veel meer! De clip-art kan je ook nog eens zelf omkleuren en zo kan je een uniek geboortekaartje maken.
 4. 4. Geboortetekst in geboortekaartje zetten
  Voeg de tekst toe en kies jullie favoriete lettertype en kleur. De naam van jullie kindje, het geboortegedichtje of tekstje kun je zo helemaal naar wens maken. De leukste geboortetekstjes vind je hier!
 5. 5. Uitlijnen met het hulpraster
  Met het hulpraster boven aan het kaartje kun je jullie teksten en afbeeldingen rechtzetten. Let op: het raster is niet zichtbaar achter afbeeldingen. Je kunt het hulpraster weer tevoorschijn halen door de afbeelding tijdelijk transparant te maken. Vergeet deze niet weer terug te zetten naar 0%.
 6. 6.Foto toevoegen aan geboortekaartje
  Wil je een eigen fotokaartje maken voor de geboorte van jullie uk? Dat kan makkelijk door een foto toe te voegen. Bij de afbeeldingen en clipart kun je fotokaders en lijsten vinden om de foto nog mooier te maken. Een zwart-wit foto oogt al snel professioneel en is een goede optie voor wanneer de kleuren van je foto niet goed uitkomen. Je kunt natuurlijk ook voor een professionele fotoshoot gaan, maar met leuke attributen kom je zelf al een heel eind. Bij een meisje kun je kiezen voor een schattig strikje of haarbandje en bij een jongetje een lief mutsje. Een foto met het gezin, een broertje of zusje maakt het kaartje nog persoonlijker!
 7. 7. Proefdruk bestellen
  Een geboortekaartje maken kan best pittig zijn. Bestel daarom een proefdruk om thuis op je gemak je ontwerp te bekijken. Zo kun je zien hoe jouw afbeeldingen of kleuren er in het echt uit komen te zien. Wist je ook dat er een sample van de meer dan 20 envelopkleuren wordt meegezonden?

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: