> Folie enkelzijdig Foliedruk geboortekaartje zelf maken

Foliedruk geboortekaartje zelf maken

Bij Hierbenik kun je helemaal zelf een geboortekaartje met daarop foliedruk in goud, koper, rosè, zilver of zwart ontwerpen. Kies het type van je voorkeur en ontwerp het kaartje naar wens in onze kaartenmaker.

Bij deze kaartjes kun je foliedruk op de voorkant gebruiken. Wil je ook foliedruk aan de binnenkant en afbeeldingen in folie laten drukken? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Om zeker te weten dat je geboortekaartje met foliedruk helemaal naar wens is, bestel je een échte proefdruk en lees je onze tips hier goed door.

 • - Proefdruk gratis met kortingscode 'gratisproef'
 • - Snelle levering

Meer: Jongens kaartjes met folie  |  Meisjes kaartjes met folie  |  Alle soorten en stijlen 

Vierkant Enkel
Vierkant Dubbel
Liggend Dubbel
Liggend Enkel
Langwerpig
Panorama enkel
Staand dubbel
Staand Enkel
Liggend Dubbel

 

Bekijk hier onze foliedruk collectie geboortekaartjes

 

Geboortekaartje met folie zelf ontwerpen

Je kunt bij Hierbenik ook zelf een geboortekaartje ontwerpen met op de voorkant (ook achterkant bij dubbele kaartjes) een naam (of afbeelding) die in folie gedrukt kan worden. Op onze blanco folie-kaartjes is één van de foliekleuren; goud, zilver, roségoud of koper geselecteerd, maar je kunt dit zelf wijzigen in onze online kaartenmaker als je dat wilt. Klik op een element in onze kaartenmaker en bij ' Kleur' > 'Folie' verschijnen de mogelijke foliekleuren.

Mocht je iets niet in folie willen dan kun je uit het 'kleurenpalet' ook een gewone kleur kiezen.

Bestel een proefdruk met folie

Als je het geboortekaartje in je handen hebt, zie je hoe mooi de folie uitkomt op je geboortekaartje. Wij bieden daarom de mogelijkheid om een echte proefdruk van je kaartje met folie te bestellen voor maar € 2,50. Bij de proefdruk ontvang je ook een setje met alle mogelijke kleuren enveloppen.

Papiersoorten en minimum oplage folie

Als je voor een kaartje met foliedruk kiest, kun je kiezen uit twee papiersoorten. We hebben coated karton, een stevige 300 grams papiersoort met een silk toplaag aan beide kanten, en we hebben linnen, een stevige 350 grams papiersoort met structuur. Voor deze papiersoort betaal je een kleine toeslag.

Er is een minimum oplage van 5 kaarten van toepassing. 

Levertijd geboortekaartje met folie

Bestellingen met folie die voor 18.00 uur worden besteld, worden binnen 2 werkdagen aan de post overgedragen. Proefdrukken worden met brievenbuspost bezorgd. Deze doet er in Nederland 1-2 werkdagen over, naar België kan dit tot 8 werkdagen duren. Pakketten (vanaf 20 kaartjes) worden doorgaans binnen 1 dag bezorgd.

Eigen ontwerp / ander ontwerp kaart met folie

Wil je een andere kaart uit onze collectie met folie of heb je een geheel eigen ontwerp? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Bij de meeste geboortekaartjes kunnen wij dit voor je omzetten.
Wil je een geheel eigen ontwerp geboortekaartje laten maken met foliedruk? We hebben dan alle bestanden los nodig en de foliedruk elementen als .svg bestand.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op.

7 tips voor een geboortekaartje maken

Iedereen kan zelf een geboortekaartje maken! Elk kaartje is met de editor gemakkelijk aan te passen. Kies een kaartje uit onze collectie en probeer maar eens. 

 1. 1. Kies uit formaten van geboortekaartjes
  Weet je niet welk formaat je moet kiezen? Voor een traditioneel geboortekaartje is de vierkante dubbele kaart het meest gebruikelijk. Een staande kaart biedt meer ruimte voor bijvoorbeeld een fotocollage of typografie. Een klein enkel kaartje is heel geschikt als kraamborrelkaartje, omdat je die zo in de envelop bij de geboortekaartjes schuift. Natuurlijk is het vooral heel belangrijk dat je bij het ontwerpen van een geboortekaartje een formaat kiest dat je zelf mooi vindt.

  Kies je formaat: vierkant dubbel | vierkant enkelstaand dubbelstaand enkelliggend dubbel | liggend enkel | langwerpig enkel.
 2. 2. Achtergrond geboortekaartje kiezen
  In de editor kies je zelf gemakkelijk een achtergrond kleur of één van onze vele patronen met hartjes, sterretjes of zelfs confetti. Wist je dat je ook zelf een kleur kan toevoegen?
 3. 3. Afbeeldingen toevoegen
  In de kaartjes-editor vind je allemaal leuke afbeeldingen en clip-art om te gebruiken. Afbeeldingen van bloemen, maar ook dieren, geboorte icoontjes en nog veel meer! De clip-art kan je ook nog eens zelf omkleuren en zo kan je een uniek geboortekaartje maken.
  Wil je een afbeelding in foliedruk? Dan dien even met ons contact op te nemen.
 4. 4. Geboortetekst in geboortekaartje zetten
  Voeg de tekst toe en kies jullie favoriete lettertype en kleur. De naam van jullie kindje, het geboortegedichtje of tekstje kun je zo helemaal naar wens maken. De leukste geboortetekstjes vind je hier!
 5. 5. Uitlijnen met het hulpraster
  Met het hulpraster boven aan het kaartje kun je jullie teksten en afbeeldingen rechtzetten. Let op: het raster is niet zichtbaar achter afbeeldingen. Je kunt het hulpraster weer tevoorschijn halen door de afbeelding tijdelijk transparant te maken. Vergeet deze niet weer terug te zetten naar 0%.
 6. 6. Foto toevoegen aan geboortekaartje
  Wil je een eigen fotokaartje maken voor de geboorte van jullie baby? Dat kan makkelijk door een foto toe te voegen. Bij de afbeeldingen en clipart kun je fotokaders en lijsten vinden om de foto nog mooier te maken. Een zwart-wit foto oogt al snel professioneel en is een goede optie voor wanneer de kleuren van je foto niet goed uitkomen. Je kunt natuurlijk ook voor een professionele fotoshoot gaan, maar met leuke attributen kom je zelf al een heel eind. Bij een meisje kun je kiezen voor een schattig strikje of haarbandje en bij een jongetje een lief mutsje. Een foto met het gezin, een broertje of zusje maakt het kaartje nog persoonlijker!
 7. 7. Proefdruk bestellen
  Een geboortekaartje maken kan best pittig zijn. Bestel daarom een proefdruk om thuis op je gemak je ontwerp te bekijken. Zo kun je zien hoe jouw afbeeldingen of kleuren er in het echt uit komen te zien. Wist je ook dat er een sample van de meer dan 30 envelopkleuren wordt meegezonden?